Kalmár Pince bemutatkozás

A siklósi Csukma dűlő Pécstől 24 km-re a Tenkes-hegy lábánál található. Ezt a vadregényes tájat járta évszázadokkal ezelőtt a Tenkes kapitánya is. Siklós, Harkány és Villány környéke ma is elsősorban a természeti adottságairól ismert. Ebben a különleges régióban található a Kalmár Pince, mely a közelmúltban egy látványpincével is kibővült. Kiváló adottságú teraszával, tájjellegű boraival, helyi ízekkel vidékies környezetben várja vendégeit.

Vállaljuk családi, baráti összejövetelek megrendezését, céges rendezvények lebonyolítását, de a bort kóstolni vágyókat is szívesen fogadjuk.

A pince befogadó képessége 70 fő, a bor kóstoltató teraszon 60 főt tudunk vendégül látni.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Borvidék / Környezet

A Siklós a Villányi-borvidék része, mely hazánk egyik legdélibb fekvésű területe. A szubmediterrán hatás ezen a borvidéken a legjellemzőbb. Klímája kiváló fehér és vörösborok készítésére alkalmas. A Tenkes-hegy oldalában a fehér szőlők dominálnak, a legősibb és legelterjedtebb szőlőfajta az olaszrizling, mely egyben Siklós zászlós bora. A borvidéken kis gazdaságokban nagy szakértelemmel, szeretettel és hozzáértéssel termelik és készítik a nemzetközileg is elismert kiváló borokat. A helyi bortermelő gazdák borversenyek rendszeres szereplői. A Kalmár Pince zöld környezete nyugalmat áraszt, a szőlőskertet körülöleli a Tenkes-hegy vonulata, a tücsökciripelés a csillagfényes nyári éjszakában kellemes borokat kóstolgatva páratlan kikapcsolódást nyújt.

További információk: a Villányi-borvidék honlapján

Kóstoljon bele pincénk hangulatába!

Falusias ízek, tájjellegű borok, vidéki hangulat várja Önöket.

Borkóstolás

A bort kóstolni vágyókat kiváló tájjellegű borokkal várjuk.

Étkezés

Falusias, hagyományos ízek.
Ajánlatunkról érdeklődjön!

Rendezvények

Vállaljuk családi, baráti összejövetelek megrendezését, céges rendezvények lebonyolítását.